27 Nov

Kviečiame į konferenciją „Šeima ir valstybė“

Seimo narys, parlamentinės grupės „Už šeimą“ narys Algimantas Dumbrava, frakcija Tvarka ir teisingumas“, Europos Parlamento narys, Prezidentas Rolandas Paksas ir VDU Santuokos ir šeimos studijų centras rengia konferenciją „Šeima ir valstybė“, skirtą aptarti, su kokiais iššūkiais šiandien susiduria šeima, kokia yra šeimos samprata šiuolaikinėje visuomenėje, kaip stiprinti šeimos instituciją, kaip ginti jos interesus.

Konferencija vyks 2015 m. lapkričio 30 d., pirmadienį, 9.30 val. Lietuvos Respublikos Seimo Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai, III aukštas). Dėl dalyvavimo kreipkitės: ieva.cerneckiene@lrs.lt

Konferencijos programa: http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_show?p_r=2443&p_d=201525

„Šeimos instituto“ vadovė Jolanta Ramonienė šioje konferencijoje skaitys pranešimą tema „Šeimos politikos tikslas – sugriauti šeimą?!”

Dar pirmaisiais mūsų nepriklausomybės metais buvo apsispręsta, kad realiai sustiprinti šeimą, o kartu ir valstybę, įmanoma tik turint aiškią veiksmų strategiją. Todėl Konstitucijoje buvo įtvirtinta, kad „šeima yra visuomenės ir valstybės pagrindas“. Dar po kelerių metų buvo parengta Šeimos politikos koncepcija, siekiant „skatinti įsigalėjimą demokratiškos ir savarankiškos šeimos, pagrįstos narių tarpusavio globa ir atsakomybe, užtikrinančios kartų kaitą ir perimamumą; padėti šeimoms realizuojant šeimos funkcijas, kurti sąlygas, stiprinančias šeimas bei užtikrinančias pilnavertį jų funkcionavimą“. Beveik po dešimtmečio buvo priimtas dar vienas dokumentas, vėliau kitas. Visi šie dokumentai galioja, kaip ir juose įvardinti siekiai, kurie savo esme labai panašūs. Tačiau tyrimai rodo, kad visuomenė iki šiol nemato šeimos politikos naudos, šeimos politikos formuotojai neturi aiškaus sutarimo, ko turėtų būti siekiama šeimos politikos priemonėmis ir bendrai šeimos politika Lietuvoje tėra atsitiktinių sprendimų, susijusių su šeima, priėmimas.

Tad stebint realią situaciją susidaro įspūdis, jog šeimos politikos tikslas yra… sugriauti šeimą! Kodėl taip nutiko?